← Terug naar de recepten

Vegan burgers

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 450 g erwten (diepvries)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse munt
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • peper en zout
  • 4 el kikkererwtenbloem
  • 1 ½ el (Vegan) groentebouillon
  • 4 el paneermeel
  • kokosolie

Hoe maak ik het?

  • Blancheer de erwten 4 minuten in kokend water met zout, spoel ze dan direct onder koud stromend water, in een zeef.
  • Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze heel fijn. Haal de muntblaadjes van de steeltjes, hak de blaadjes fijn.
  • Doe de erwten samen met de ui, knoflook, munt, koriander, komijn, peper & zout, kikkererwtenbloem, bouillon en paneermeel in een blender en pureer het tot een homogene massa. Laat het geheel even opstijven in de koelkast.
  • Vorm er 'burgers' van en bak ze in een ruime hoeveelheid olie 'bruin'.
  • Serveer de burgers op een broodje gegarneerd met ui, tomaat en saus naar keuze.

Vervang de erwten door andere peulvruchten naar keuze.

Voedingswaarden

  • 378 kcal
  • 48 gram koolhydraten
  • 11 gram eiwit
  • 16 gram vet