← Terug naar de recepten

Pan con tomate

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 6-8
Bereidingstijd 5 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 heel boerenbrood 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 4 tomaten 
  • olijfolie 
  • versgemalen peper 
  • grof zeezout

Hoe maak ik het?

  • Snijd het brood in dikke plakken, rooster ze in een droge koekenpan iets bruin. 
  • Halveer de teentjes knoflook en wrijf met het 'snijvlak' over de geroosterde boterhammen. 
  • Halveer de tomaten en wrijf hier ook mee over het brood. 
  • Giet er tenslotte nog wat olijfolie over en naar smaak versgemalen peper en zout.

Ook lekker om het brood daarna te beleggen met Manchego kaas of Spaanse ham, Jambon Iberico.

Voedingswaarden

  • 311 kcal
  • 56 gram koolhydraten 
  • 8,6 gram eiwit
  • 5,7 gram vet