← Terug naar de recepten

Fruit triffle

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4
Bereidingstijd 10 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 16 kaneelbeschuitjes of biscuits 
  • 600 g diverse fruitsoorten 
  • 1 limoen of citroen 
  • 300 g Griekse yoghurt 
  • 1 appel 
  • ½ el kaneel 
  • 1 zakje vanillesuiker

Hoe maak ik het?

  • Verkruimel de kaneelbeschuitjes of biscuits en maak er 2 porties van.Verdeel 1 portie over de bodem van een schaal. 
  • Maak de diverse fruitsoorten schoon, snijd ze kleiner en besprenkel het met limoensap en rasp. Verdeel het fruit over de verkruimelde beschuitjes. Leg de rest van de kruimels weer bovenop het fruit. 
  • Roer de yoghurt los en schep dit op de kruimels. 
  • Rasp de appel met schil grof, meng de kaneel en de vanillesuiker erdoor. Schep dit tenslotte op de yoghurt. Zo kun je eindeloos variëren met fruit uit het seizoen.

Voedingswaarden

  • 353 kcal 
  • 45 gram koolhydraten 
  • 7 gram eiwit 
  • 16 gram vetweek