← Terug naar de recepten

Zomerse linzensalade

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 225 g gedroogde linzen
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 2 citroenen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 2 gegrilde paprika's (uit pot)
  • 1 rode ui
  • 200 g verse geitenkaas
  • verse munt

Hoe maak ik het?

  • Doe de linzen in een pan, giet hier zoveel water op tot er ongeveer 2 cm water boven staat. Voeg het laurierblaadje en de geplette knoflook toe. Breng het geheel met een deksel op de pan aan de kook, draai het vuur dan laag en laat de linzen in ± 20 minuten gaarkoken, maar niet kapot springen. Controleer regelmatig of er eventueel nog water toegevoegd moet worden. Voeg na 10 minuten de iets kleiner gesneden abrikozen toe en laat ze mee wellen.
  • Boen de citroenen goed schoon, rasp de schil van 1 citroen en pers deze ook uit. Schil de andere citroen grof en snijd het vruchtvlees tussen de partjes uit, doe dit samen met het sap en de rasp van de andere citroen in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie, de kappertjes, in reepjes gesneden paprika en fijngehakte ui toe aan de citroenen.
  • Laat de linzen eventueel uitlekken, verwijder de knoflook en laurier en schep de warme linzen door het citroenmengsel. Roer de salade goed door en maak verder op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Verkruimel er tenslotte de geitenkaas boven en strooi er wat gehakte munt over.

Voedingswaarden

  • 297 kcal
  • 23 gram koolhydraten
  • 10 gram eiwit
  • 18 gram vet