← Terug naar de recepten

Zoete aardappel curry met gember

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 250 g broccoli 
  • 2 middelgrote zoete aardappel 
  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 cm verse gember 
  • 1 rode peper 
  • kokosolie 
  • 3 el gele curry pasta 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 3 dl bouillon naar keuze 
  • verse koriander 
  • gebakken uitjes

Hoe maak ik het?

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in repen, blancheer ze 4 minuten in kokend water, spoel ze af met koud water. 
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes, snijd de ui in gelijke parten, snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd deze in dunne plakken, snijd de rode peper in dunne ringen. 
  • Verhit in een grote hapjespan of braadpan wat kokosolie en bak hierin de zoete aardappel bruin, voeg de ui toe en bak dit voor 2 tot 3 minuten mee. 
  • Voeg de gele curry toe en roer goed om, voeg dan de knofl ook, gember en chilipeper toe en roer even mee. 
  • Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook, laat 8-10 minuten zachtjes koken. Bind de curry eventueel met een papje van maïzena en koud water. 
  • Schep de broccoli door de curry maak het geheel eventueel verder op smaak met wat zout. 
  • Serveer met verse koriander en gebakken uitjes.

Lekker met kip.

Voedingswaarden

  • 267 kcal 
  • 26,5 gram koolhydraten 
  • 2,8 gram eiwit 
  • 22,3 gram vet