← Terug naar de recepten

Stoofpot van bonen en pompoen

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4-6 personen
Bereidingstijd 10 minuten + 30 minuten oventijd

Wat heb ik nodig?

  • 1 pompoen van ± 500 g 
  • olijfolie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 ui 
  • 800 g bonen (naar keuze) in pot of blik 
  • 1 tl gemalen koriander 
  • ½ tl gemalen komijn 
  • 3 takjes tijm 
  • 1 dl amontillado of medium sherry 
  • 100 g bruine hazelnoten 
  • platte peterselie 
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. 
  • Snijd de pompoen in 8 stukken, verwijder de pitten en leg de pompoen samen met de in plakjes gesneden knofl ook en ui op een bakplaat. 
  • Sprenkel er olijfolie over en strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over. Bak de pompoen in ongeveer 30 minuten tot deze iets bruin kleurt en bijna gaar is. 
  • Doe dan de goed uitgelekte bonen samen met de pompoen, ui, knoflook, koriander, komijn, tijm en de sherry in een pan met dikke bodem. 
  • Stoof de bonen en de pompoen nog 10 minuten tot alles door en door warm is. 
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze iets fijner. 
  • Strooi de hazelnoten en fi jngehakte peterselie vlak voor het serveren over de bonen en pompoenstoofpot.

Ook lekker om te serveren met verse runderworst!

Voedingswaarden

  • 786 kcal
  • 103,5 gram koolhydraten
  • 37 gram eiwit
  • 22,7 gram vet