← Terug naar de recepten

Spinaziegnocci

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 500g ricotta
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 el citroenrasp
  • 200 g (diepvries)spinazie
  • 175 g griesmeel
  • 2 lente uitjes
  • 2 dl crème fraîche
  • versgemalen peper 

Hoe maak ik het?

  • Doe de ricotta samen met 50 g van de geraspte kaas, de losgeklopte eieren, de gezeefde bloem, citroenrasp en de (ontdooide)fi jngehakte spinazie in een kom. Kneed het geheel tot een homogene massa of gebruik een keukenmachine.
  • Voeg dan het griesmeel toe en kneed het opnieuw tot een stevig deeg ontstaat. Verdeel dit in vier stukken, rol hier rollen van ± 30 cm van op een bloem bestoven werkvlak en snijd ze vervolgens in stukjes van 1 cm.
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met wat zout en kook de gnocchi hier in ongeveer 6 minuten al dente/bijna gaar in. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de lente-uitjes heel fijn en verwarm dit samen met de crème fraîche, wat zout en versgemalen peper, schep hier de spinaziegnocchi door en laat ze op een hoog vuur meewarmen.
  • Serveer de gnocchi met de rest van de Parmezaanse kaas en nog wat versgemalen peper. 

Voedingswaarden

Voedingswaarde per portie:

  • 550 kcal
  • 39,5 gram koolhydraten
  • 33 gram eiwit
  • 45 gram vet