← Terug naar de recepten

Spinazie omelet met lente-ui en ricotta

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 250 g spinazie
  • 2 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 80 ml melk
  • zout en peper
  • boter 50 g
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 zachte geitenkaas
  • 120 g ricotta
  • 1 eetlepel geknipte bieslook
  • 100 g doperwten
  • 250 g groene asperges 

Hoe maak ik het?

  • Blancheer de spinazie 3 minuten in kokend water, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Pureer het samen met de lenteuitjes in een blender.
  • Splits de eieren, klop de eidooiers samen met de melk, zout en peper in een kom.
  • Klop in een kom de eiwitten stijf. Spatel het eiwit met de gepureerde groenten en Parmezaan (houd 2 eetlepels apart) door het eidooier-mengsel.
  • Maak een kaasmengsel van geitenkaas, ricotta en bieslook.
  • Blancheer de erwtjes en groene asperges beetgaar, houd ze warm.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de helft van het omeletmengsel, op een matig vuur ± 6 minuten. Zet na 3 minuten een deksel op de pan.
  • Schep de helft van het kaasmengsel op één helft van het omelet en klap de andere helft over de kaas. Laat nog één minuut bakken.
  • Bak de 2e omelet.
  • Schep de geblancheerde groenten erbij en garneer met de achtergehouden Parmezaanse kaas. 

Tip: gebruik bladgroenten naar keuze van het seizoen voor de omelet, zoals boerenkool of diepvries spinazie.

Voedingswaarden

  • 630 kcal
  • 10 gram koolhydraten
  • 43 gram eiwit
  • 46 gram vet