← Terug naar de recepten

Quinoa met spinazie en walnoten

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4
Bereidingstijd 15 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 300 g quinoa 
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • olie 
  • 1 grote ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 350 g verse spinazie 
  • 1 glas droge witte wijn 
  • 75 g Parmezaanse kaas 
  • 100 g walnoten

Hoe maak ik het?

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de bouillon. 
  • Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook, voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend op een hoog vuur in 3 minuten gaar. 
  • Voeg de witte wijn toe en laat dit verdampen. 
  • Schep het spinaziemengsel door de warme quinoa. 
  • Bestrooi de quinoa met de geraspte Parmezaanse kaas en grof gehakte walnoten.

Voedingswaarden

  • 524 kcal
  • 45,4 gram koolhydraten 
  • 21,9 gram eiwit
  • 25,4 gram vet