← Terug naar de recepten

Pompoen en salie risotto

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 10 minuten + 20 minuten oventijd

Wat heb ik nodig?

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g biologische pompoen
  • 12 salie blaadjes
  • 3 el milde olijfolie
  • 300 g Arborio rijst
  • 8 dl water
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 2 groentebouillonblokjes

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de ui en knoflook schoon, verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd vervolgens de ui, knoflook en pompoen in blokjes. Snijd de salieblaadjes in reepjes.
  • Verwarm de olie, fruit hier de ui en knoflook licht bruin in, voeg dan de rijst toe en roer het geheel goed door. Schep er dan de pompoen, salie en witte wijn door. Breng het geheel aan de kook.
  • Roer er dan 8 dl water en de bouillonblokjes door, als het vocht aan de kook is plaats dan een deksel op de pan en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Laat de risotto in 20 minuten gaar worden, roer na 10 minuten een keer om.
  • Frituur een deel van de salieblaadjes krokant in een kleine hoeveelheid olie.
  • Voeg geraspte kaas of uitgebakken spekjes toe.
  • Heb je risotto over? Maak er rijstballetjes (Arancini) van, vries ze in en frituur ze als je ze wil serveren.

Voedingswaarden

  • 406 kcal
  • 73 gram koolhydraten
  • 7 gram eiwit
  • 10 gram vet