← Terug naar de recepten

Kipkerrie met geroosterde bloemkool en noten

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 bloemkool 
  • 0,5 Spaanse peper 
  • 2-3 el olijfolie 
  • grof zeezout 
  • 150 g noten naar keuze 
  • versgemalen peper 
  • 300 g kipfilet 
  • 1 grote ui 
  • olie 
  • 3 tl kerriepoeder 
  • 300 g rijst 
  • 1 liter bouillon van 2 blokjes

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. 
  • Verdeel de bloemkool in kleine, gelijke roosjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bloemkoolroosjes er op. 
  • Snijd het pepertje, zonder zaadlijsten, in dunne ringetjes. Schep deze samen met 2 - 3 eetlepels olijfolie door de bloemkool, zorg dat alles goed gemengd is en bestrooi het tenslotte met grof zeezout naar smaak. 
  • Rooster de bloemkool in het midden van de voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin en bijna gaar. 
  • Schep na ongeveer 10 minuten roosteren de noten door de bloemkool. 
  • Maak intussen de kip-kerrie; snijd de kipfilet en de ui in kleine stukjes. 
  • Verwarm de olie in een diepe koekenpan, bak hier de kip samen met de gesneden ui, voeg als dit goudbruin is de kerriepoeder samen met de rijst toe. Roer alles goed door. 
  • Schenk de bouillon erop en laat de kipkerrie in een gesloten pan in ongeveer 15 minuten gaarkoken. Voeg als de rijst nog niet gaar is wat water toe. 
  • Schep tenslotte de geroosterde bloemkool met noten op de kipkerrie.

Voedingswaarden

  • 708 kcal
  • 64,5 gram koolhydraten 
  • 30,1 gram eiwit
  • 36,7 gram vet