← Terug naar de recepten

Indische curry

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 pot Tartex Indische curry
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram rozijnen
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram diepvries tuinerwtjes
  • 50 gram amandelen
  • 1 limoen
  • gemalen kokos

Hoe maak ik het?

  • Kook de zilvervliesrijst.
  • Maak de ui en knoflook schoon, snijd ze heel fijn.
  • Wel de rozijnen gedurende 10 minuten in heet water en giet ze dan af.
  • Verwarm de olie in een pan, voeg de ui en knoflook toe, fruit het 4 minuten op een matig vuur maar laat het niet bruin worden.
  • Schenk de Indische curry er op, voeg de tuinerwtjes, amandelen en goed uitgelekte rozijnen toe en roer alles goed door. Verwarm het geheel in ± 5 minuten.
  • Rasp intussen de schil van de goed schoongeboende limoen, roer 1 flinke eetlepel door 3 eetlepels gemalen kokos.
  • Serveer de curry met de zilvervliesrijst, bestrooid met het limoen/kokosmengsel.