← Terug naar de recepten

Ikan boemboe bali

Soort gerecht Visgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • verse gember 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 tl sambal oelek 
  • 1 tl sambal trassi 
  • 1 tl laospoeder 
  • 1 tl gemalen
  • koriander 
  • 1 el citroensap
  • 2 el olie 
  • 800 g schelvisfilet 
  • 1 grote ui 
  • 200 g prei 
  • 3 el olie 
  • ketjap manis 

Hoe maak ik het?

  • Schil 2 cm verse gemberwortel en snijd deze iets kleiner, doe dit samen met de knoflook, sambal, laospoeder, citroensap en olie in een vijzel en wrijf dit tot een gladde puree (boemboe) of doe alles in een hoge mengbeker en pureer met een staafmixer. 
  • Snijd de vis in gelijke stukken, dep ze goed droog. Snijd de ui fijn en de prei in dunne ringen. 
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok/wadjang en roerbak de vis op een hoog vuur ongeveer 2 minuten, schuif de vis opzij en voeg de gesneden ui en prei toe. Roerbak dit 2 minuten op hoog vuur mee. 
  • Meng de kruiden-boemboe erdoor en meng de vis er weer bij. Voeg dan 2 eetlepels ketjap manis en wat zout naar smaak toe, schep alles goed door elkaar en laat de vis nog 2 minuten op een laag vuur stoven. 
  • Serveer de ikan boemboe Bali met gekookte rijst.

vervang de schelvisfilet door iedere andere 'witte' vis en vraag de visboer eventueel naar de 'garingstijd'. Ook lekker om 1 dl kokosmelk toe te voegen.

Voedingswaarden

  • 325 kcal
  • 7 gram koolhydraten 
  • 38 gram eiwit 
  • 17 gram vet