← Terug naar de recepten

Groentepaella met asperges en feta

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4-6 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 5 el olijfolie
  • 350 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 300 g doperwtjes
  • 200 g groene asperges of snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 100 g romaatjes/kleine tomaatjes
  • verse bieslook
  • 150 g fetablokjes 

Hoe maak ik het?

  • Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg in een keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op.
  • Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst.
  • Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de groene asperges of snijbonen kort in kokend water met wat zout.
  • Doe de doperwtjes in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn.
  • Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte fetablokjes.
  • Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met de fijngeknipte bieslook.

Voedingswaarden

  • 2657 kJ / 664 kcal
  • 19 gram eiwit
  • 24,5 gram vet
  • 83 gram koolhydraten