← Terug naar de recepten

Geroosterde pompoen

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4-6
Bereidingstijd 50 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 pompoen 
  • 2 teentjes knoflook 
  • olijfolie 
  • vergemalen peper en zout 
  • stukje verse gember 
  • 3 el aceto balsamico 
  • 75 g rucola 
  • 100 g notenmelange 
  • 80 g Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. 
  • Was de pompoen, snijd deze dan in 8 parten en verwijder de zaden en zaadlijsten. Maak de knofl ook schoon en halveer de teentjes, leg ze samen met de pompoen op een bakplaat. 
  • Schenk er een ruime hoeveelheid olijfolie op en strooi er versgemalen peper en zout op. Rooster de pompoen in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar. 
  • Maak intussen een dressing; rasp 1 eetlepel verse gember, roer dit samen met de aceto balsamico door 6 eetlepels olijfolie. 
  • Doe de warme geroosterde pompoen in een schaal verdeel hier de rucola, noten en Parmezaanse kaas over en tenslotte de dressing.

Voedingswaarden

  • 310 kcal
  • 19,0 gram koolhydraten 
  • 20,2 gram eiwit
  • 12,6 gram vet