← Terug naar de recepten

Gepaneerde kippendijen

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 4-6
Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 kg kippendijtjes 
  • 2 eieren 
  • 150 g paneermeel 
  • 3 el sesamzaad 
  • 1 tl kaneel 
  • 1 tl chilipoeder 
  • 2 tl paprikapoeder 
  • 1 tl nootmuskaat 
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het?

  • Klop de eieren los met 2 eetlepels water in een schaaltje. 
  • Doe de paneermeel in een ander schaaltje en meng hier de specerijen en het sesamzaad door. 
  • Paneer de kippendijtjes. Haal deze eerst door het losgeklopte eimengsel en daarna door het paneermeelmengsel. 
  • Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een wok of diepe pan tot deze goed heet is. 
  • Bak de kippendijtjes met niet meer dan 4 stuks per keer in de hete olie, om en om bruin en gaar in ongeveer 4 minuten. 
  • Leg ze dan in een schaal, in een voorverwarmde oven van 150˚C en bak de overige kip op dezelfde manier. 
  • Lekker als borrelhapje of als onderdeel van een noodle of rijstmaaltijd. Serveer eventueel met pikante chilisaus.

Voedingswaarden

  • 589 kcal
  • 10 gram koolhydraten 
  • 50 gram eiwit 
  • 38 gram vet