← Terug naar de recepten

Franse zalm uit de oven

Soort gerecht Visgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 4 stukken zalmfilet á 125 g 
  • versgemalen peper 
  • grof zeezout 
  • 50 g boter 
  • 6 el fijne Dijon mosterd 
  • 2 el grove mosterd 
  • 10 eetlepels paneermeel 
  • ½ bosje platte peterselie 
  • 50 g geraspte Gruyère kaas

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 180˚C, laat de zalm op kamertemperatuur komen, dep ze droog en bestrooi ze met versgemalen peper en grof zeezout. 
  • Vet een ovenschaal in met de boter, leg de zalm erin. Roer de fijne en grove mosterd door elkaar en besmeer hier de zalm mee. Bewaar wat van het mosterdmengsel. 
  • Doe de paneermeel in een keukenmachine samen met de peterselie, geraspte kaas en de rest van de overgebleven mosterd. 
  • Zet de ovenschaal met de zalm 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, haal deze er dan weer uit en bestrooi met het brood/peterseliemengsel. Druk het iets aan en zet de schaal weer in de oven. 
  • Laat de zalm in ± 12 minuten een mooi bruin korstje krijgen en gaar worden. 

Voedingswaarden

  • 525 kcal
  • 16 gram koolhydraten 
  • 33 gram eiwit 
  • 36 gram vet