← Terug naar de recepten

Californische burger met wasabisaus

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 8
Bereidingstijd 15 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 3 rode uien 
  • 1 tl fijngehakte salie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 3 el rozijnen 
  • 500 g gehakt 
  • 1 el mosterd 
  • 1 ei 
  • 4 el paneermeel 
  • 1 rijpe avocado 
  • 1 limoen 
  • 8 zachte witte broodjes 
  • 4 el mayonaise 
  • 1 el wasabi 
  • 2 vleestomaten 
  • veldsla

Hoe maak ik het?

  • Snijd de uien in ringen, meng 2/3 deel hiervan met de fijngehakte salie. 
  • Hak de knofl ook fijn en wel de rozijnen in warm water. 
  • Voeg de knoflook, gewelde rozijnen, de uiringen met salie, de mosterd, het ei, de paneermeel en versgemalen peper en zout toe aan het gehakt. Kneed dit tot een taaie massa die goed in 8 gelijke hamburgers te vormen is. 
  • Maak de avocado schoon, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes, besprenkel ze met limoensap en wat limoenrasp. 
  • Verhit een grillpan, smeer de pan in met een klein beetje olie en grill de hamburgers om en om in ongeveer 6 minuten rosé. Bak de rest van de uiringen mee. Of bak de hamburgers op de BBQ.
  • Snijd de broodjes open, rooster ze kort in een droge koekpan. Roer de wasabi door de mayonaise, voeg eventueel nog wat water toe. 
  • Beleg de broodjes eerst met de in plakjes gesneden tomaat, dan de warme hamburgers, de avocado en tenslotte wat wasabimayonaise en sla. Leg dan het kapje van het broodje erop.

Voedingswaarden

  • 321 kcal
  • 24 gram koolhydraten 
  • 17 gram eiwit
  • 17 gram vet