← Terug naar de recepten

Boerenomelet

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4
Bereidingstijd 10 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 3el olijfolie 
  • 350 g aardappelschijfjes 
  • 200 g boerensoep groenten 
  • 6 eieren 
  • 2 el melk 
  • versgemalen peper en zout 
  • platte peterselie of selderij 
  • 150 g diepvries tuinerwtjes 
  • 100 g geraspte oude kaas 
  • brood 
  • 75 g veldsla

Hoe maak ik het?

  • Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. 
  • Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend in ongeveer 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de soepgroenten toe. 
  • Klop de eieren los met de melk, voeg versgemalen peper, zout en eventueel wat ļ¬jngehakte peterselie of selderij. 
  • Schep de tuinerwtjes samen met de geraspte kaas door het eimengsel. 
  • Haal de pan van het vuur, schep de gebakken aardappelschijfjes en groenten door het eimengsel. 
  • Verwarm opnieuw wat olijfolie in de koekenpan, schenk het ei/groentemengsel in de hete koekenpan (of in 2 tegelijk) en bak de boerenomelet in 2 delen op een matig vuur. 
  • Serveer de boerenomelet op brood met wat veldsla.

Voedingswaarden

  • 494 kcal
  • 71,8 gram koolhydraten
  • 7 gram eiwit
  • 17,5 gram vet