← Terug naar de recepten

Pasta aglio e olio

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4- 6 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 400 g bloem
  • 2 eieren
  • 4 eidooiers
  • 0,5 dl olijfolie
  • bloem
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • bosje peterselie

Hoe maak ik het?

  • Maak op het werkblad een bergje van de bloem, maak in het midden een kuiltje.
  • Breek de eieren en de eidooiers, klop ze los en schenk ze in het midden van het kuiltje.
  • Meng met de vingers beetje bij beetje het eimengsel met de olijfolie bij de bloem, kneed het tot een soepel deeg en vorm er een bal van.
  • Laat de deegbal in een schaal afgedekt met een vochtige doek of een stuk plastic folie ca. 20 minuten rusten.
  • Bestuif het werkblad en het deeg met wat bloem.
  • Rol het deeg gelijkmatig uit met behulp van een pastamachine.
  • Vouw de deeglap dan van 2 kanten naar het midden toe.
  • Klap de deeglap nogmaals dubbel en snijd bijvoorbeeld in dunne reepjes (= tagliatelle).
  • Rol de reepjes uit en laat ze drogen op een met bloem bestoven, droge, schone keukendoek.
  • Laat de pasta 3 minuten koken en goed uitlekken.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper, zonder de zaadlijsten in kleine stukjes.
  • Verwarm in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin kort op een matig vuur de knoflook en de rode peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed om.
  • Serveer de pasta in voorverwarmde diepe borden met een ruime hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas en fijngeknipte peterselie.

 

Lekker met een grote salade

Voedingswaarden

  • 572 kcal
  • 7,5 gram koolhydraten
  • 28 grap eiwit
  • 19 gram vet