← Terug naar de recepten

Viskoekjes

Soort gerecht Visgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 5 minuten + 30 minuten koelen + 10 minuten bakken

Wat heb ik nodig?

  • 2 blikjes tonijn of zalm
  • 2 eieren
  • 450 g koude gekookte en fijngeprakte aardappelen
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 1 tl gemalen koriander
  • zout en versgemalen peper
  • olie
  • voor de saus:
  • 5 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 hardgekookt, fijngehakte ei
  • 2 kleine fijngehakte augurken
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 1 el kappertjes 

Hoe maak ik het?

  • Laat de tonijn (of zalm) goed uitlekken, prak het in een grote kom los samen met de eieren, aardappelen, sjalotje, peterselie, koriander, zout en peper naar smaak. Kneed alles goed tot een homogeen geheel. Laat het geheel ± 30 minuten in de koelkast koelen.
  • Maak intussen de tartaarsaus: meng de mayonaise met de zure room, roer hier het ei, augurken, sjalotje en kappertjes doorheen.
  • Maak verder op smaak met versgemalen peper en wat zout. Vorm 8 tartelettes van het 'vis/aardappeldeeg' en bak deze om en om goudbruin in wat olie in een koekenpan. Houd ze warm in een oven van 100˚C.
  • Serveer de tartelettes bijvoorbeeld met roergebakken groenten of een salade. 

Tip: ook lekker om nog extra verse fijngehakte kruiden naar keuze toe te voegen aan de tartaarsaus.

Voedingswaarden

  • 470 kcal
  • 21 gram koolhydraten
  • 29 gram eiwit
  • 29 gram vet