← Terug naar de recepten

Sinaasappel whoopies

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 12 stuks
Bereidingstijd 45 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2½ tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 1 tl gemalen koriander
  • 125 g boter
  • 200 g kokos- of palmsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei 2 dl melk
  • 1 sinaasappel
  • oranje kleurstof: Kleurenpret BioVegan of een theelepel kurkuma
  • 75 g boter
  • 85 g poedersuiker
  • 200 g roomkaas naturel
  • voor de garnering:
  • marsepein gekleurd met Kleurenpret BioVegan

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het bakpoeder, zout en de koriander boven een kom.
  • Roer de boter met de suiker en vanillesuiker, met de mixer, romig en bijna wit. Voeg dan het ei toe en klop nog even verder. Spatel er dan het bakmeelmengsel samen met de melk door tot een mooi glad beslag ontstaat.
  • Rasp de schil van de goed schoongewassen sinaasappel en spatel 1 eetlepel rasp samen met zoveel oranje kleurstof tot het de juiste kleur is geworden, door het beslag.
  • Vet een 'whoopie' bakvorm of een lage bakplaat met 'lage' muffi nvormpjes in met wat boter. Verdeel het beslag over de holtes of vul een spuitzak en spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat 12 toeven beslag van gelijke grootte. Houd veel afstand tussen de toeven, het beslag loopt uit!
  • Bak de 'whoopiekoeken' in het midden van de voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar. Laat ze door en door afkoelen op een rek.
  • Klop voor de crème vulling in een kom de boter en de poedersuiker romig. Roer 1 eetlepel sinaasappelrasp samen met de roomkaas door het crème mengsel. Strijk wat crème op de onderkant van een whoopiekoek en druk een ander er tegenaan.
  • Garneer de bovenkant met een schijfje oranje gekleurd marsepein.

Voedingswaarden

  • 347 kcal
  • 32 gram koolhydraten
  • 7 gram eiwit
  • 21 gram vet