← Terug naar de recepten

Scones met lemoncurd

Aantal personen 4
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

350 g zelfrijzend bakmeel
15 g bakpoeder
35 g witte basterdsuiker
snufje zout 60 g
boter
2 eieren
1 dl karnemelk
bloem

voor de lemoncurd
4 citroenen
350 g witte basterdsuiker
115 g boter
4 eieren

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 220˚C. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met het bakpoeder, de basterdsuiker en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes boven de kom. 
  • Meng het geheel met een koele hand, voeg de eieren en karnemelk toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg. 
  • Bestuif het werkvlak met wat bloem, rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 ½ cm dik. Steek met een uitsteekvormpje of glas (doorsnede 5 cm) rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat. 
  • Rol de rest van het deeg steeds opnieuw uit en steek hier ook rondjes van. Bestrijk ze eventueel nog met wat melk voor een mooie glans. 
  • Bak de scones in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze op een taartrooster afkoelen. 
  • Maak intussen de lemoncurd; Boen de citroenen onder warm stromend water goed schoon en rasp de gele schil ervan af. Doe dit samen met 1½ dl sap van de citroenen, de basterdsuiker en boter, in stukjes in een kom. Verwarm dit mengsel au-bain-marie zodat de suiker oplost en de boter smelt. Voeg de eieren toe en blijf roeren tot de lemoncurd een dik en romig uiterlijk van een vla heeft. Dit kan wel 20 minuten duren. De eieren zijn dan gaar. 
  • Vul met water uitgekookte, schone potjes tot aan de rand met de lemoncurd en sluit ze direct af. Serveer de scones met lemon curd en clotted cream of een mengsel van gelijke delen mascarpone en crème fraîche.

Voedingswaarden

  • 517 / 657 kcal 
  • 99 / 90 gram koolhydraten 
  • 21 / 7 gram eiwit 
  • 16,5 / 29 gram vet