← Terug naar de recepten

Abrikozen-yoghurtparfait

Aantal personen plm 2 liter
Bereidingstijd 15min + vriezen

Wat heb ik nodig?

  • 2 dl water 
  • 200 g suiker 
  • 5 eidooiers 
  • 750 g abrikozen 
  • 500 g Griekse yoghurt 
  • 3 dl slagroom

Hoe maak ik het?

  • Maak suikersiroop door het water samen met de suiker tegen de kook aan te laten komen en de suiker op te lossen. 
  • Klop 5 eidooiers los en roer er in gedeelten 3 ½ dl van de warme suikersiroop door. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het op heel zacht vuur tot het gebonden is. Laat het niet koken! 
  • Laat het mengsel onder roeren afkoelen. 
  • Pureer de rijpe abrikozen, zonder pit, samen met de Griekse yoghurt en de lobbig geklopte slagroom door het eidooiermengsel. 
  • Schep het ijsmengsel in glazen of een vriesvaste schaal en bevries het in 4-6 uur. Bestrooi de parfaits eventueel dun met poedersuiker en garneer met nog wat fruit.

Je kunt de abrikozen natuurlijk ook vervangen door perziken of rood fruit.

Voedingswaarden

  • 297 kcal 
  • 31 gram koolhydraten 
  • 6,9 gram eiwit 
  • 15,6 gram vet