LunaeTerra

LunaeTerra is hét merk voor biologisch-dynamische producten. Producten die op eigen kracht groeien in het tempo dat de natuur aangeeft. Zo kunnen de vruchten en gewassen op eigen kracht groot worden en op hun tijd uitrijpen. Alles in de natuur heeft een bepaald ritme en daar houdt de biologisch-dynamische boer rekening mee. Vind jij dit ook een fantastische visie van de teler?

Voor LunaeTerra is biologisch-dynamische landbouw de meest duurzame vorm van landbouw. In een gezond landbouwsysteem werken bodem, plant, dier en mens nauw met elkaar samen. Ze kunnen niet zonder elkaar. Sterker nog, samen staan ze sterker. De biologisch-dynamische boer zoekt zoveel mogelijk naar een combinatie van grasland, akkerbouw en veeteelt binnen zijn eigen bedrijf.

Opmerkzaamheid en creativiteit
Het gaat de biologisch-dynamische boer niet om het 'gewoonweg' volgen van de regeltjes. Het gaat om opmerkzaamheid en creativiteit. Om te voelen, zien en ruiken wat de grond, het dier of gewas nodig heeft en daar op in te spelen. In het vertrouwen dat de oplossing altijd in de natuur te vinden is. Deze nauwe samenwerking tussen mens en natuur zorgt voor vitale en bijzondere producten, vol van smaak!

Groentesappen
De LunaeTerra groentesappen bijvoorbeeld, bestaan uit 100% versgeperst sap van biologisch-dynamische groenten. Groenten die geworteld zijn in vitale aarde en volgroeid onder de warme zomerzon. Door de boeren omhuld met zorg en aandacht. Een deel van de groentesappen is melkzuur gefermenteerd. Melkzuurbacteriƫn zetten de natuurlijke suikers uit het sap om in melkzuur waardoor het sap een frisse, lichtzure smaak krijgt.

Een stapje verder dan biologisch
Biologisch-dynamisch sap bestaat trouwens nooit uit concentraat. Ook wordt biologisch-dynamische melk niet gehomogeniseerd. Voor biologisch-dynamische landbouw gelden nog meer richtlijnen dan voor biologische landbouw. Meer hierover vind je op de pagina: Wat is biologisch-dynamisch?

LunaeTerra: het lekkerste tussen hemel en aarde!