Het verhaal achter Green & Black's chocolade

Voor de échte chocolade liefhebber!

Het begin
In 1991 ontving Craig Sams, dé pioneer van biologische producten in Engeland, via de post een monster van 70% pure chocolade gemaakt van biologische cacaobonen uit Belize. Hij proefde een stukje en liet de reep geopend op zijn bureau liggen. Toen zijn vrouw Josephine Fairline de reep vond, nam zij een paar hapjes en was ze direct verkocht! De smaak was zo intens en uniek dat ze zeker wist dat ook andere liefhebbers deze chocolade zouden waarderen.

Mayaans goud
Craig en Josephine reisden af naar het plaatsje Belize op zoek naar de oorsprong van deze heerlijke chocolade. Ze kwamen terecht bij de plaatselijke Mayaanse boeren die hun kleine stukken land vol met cacaobomen hadden gepland. Josephine en Craig maakten afspraken met de boeren om de cacaobonen tegen een eerlijke prijs van hen te kopen en zo ontstond - onder de naam Maya Gold - de eerste biologische faitrade chocoladereep in het Verenigd Koninkrijk.

Of je nu kiest voor puur, melk of wit, met of zonder noten of voor één van de vele andere overheerlijke smaken als mint, sinaasappel of toffee. Heb jij een favoriet?