Tips

Tip

Buiten koken

Geplaatst op 31-7-2014

Heerlijk barbecueën in de tuin, kokkerellen op het balkon of relaxed grillen op de camping … Koken in de buitenlucht staat voor genieten, ontspanning en gezelligheid!

→ Bekijk de tip
Tip

Hoeveel groente eet jij?

Geplaatst op 24-7-2014

Wist je dat Nederlanders hun dagelijkse groenteconsumptie te hoog inschatten? Bijna driekwart van de Nederlanders denkt voldoende groente te eten, terwijl bekend is dat slechts 5% van de volwassenen in Nederland de aanbeveling van 200 gram groente per dag haalt.

→ Bekijk de tip
Tip

Jammie

Geplaatst op 17-7-2014

Aardbeien, frambozen, bramen, bessen …met heerlijk zacht zomers fruit van eigen bodem maak je zelf heel gemakkelijk de lekkerste jam.

→ Bekijk de tip
Tip

Komkommernieuws

Geplaatst op 17-7-2014

Het is komkommertijd! De zomerperiode waarin bijna iedereen met vakantie lijkt te zijn, behalve de telers. Gewassen groeien hard door de kracht van het zonlicht. Ze ontwikkelen hun geur en volle smaak om vervolgens met aandacht geoogst te kunnen worden. Dat geldt voor komkommers, maar ook voor tomaat, sla, snijbonen, courgette, andijvie en … nog veel meer.

→ Bekijk de tip
Tip

Fietstip: hop routes

Geplaatst op 10-7-2014

Diverse fietsroutes door het prachtige Limburgse land leiden je langs plekken waar je kennis kunt maken met de grondstoffen die familiebrouwerij Gulpener gebruikt om op duurzame wijze de lekkerste kwaliteitsbieren te brouwen.

→ Bekijk de tip
Tip

Een mooie herinnering

Geplaatst op 10-7-2014

Rondstruinen in ongerepte natuurgebieden? Of liever genieten van een zorgeloze strandvakantie of prachtige onderwaterwereld? Het is altijd leuk om een tastbare herinnering mee te nemen van je vakantiebestemming.

→ Bekijk de tip
Tip

Wij houden van de warmte v/d Natuur ... jij ook?

Geplaatst op 26-6-2014

Niet alleen biologisch geteelde zomergroenten en fruit bevatten vitamines, ook de zomerzon levert ons een belangrijke vitamine: vitamine D.

→ Bekijk de tip
Tip

Lekker naar de Boer

Geplaatst op 12-6-2014

Zelf een kijkje nemen op een biologische boerderij? Op zaterdag 21 en zondag 22 juni openen biologische boerenbedrijven in heel Nederland hun deuren voor je en kun je zelf op ontdekkingstocht gaan.

→ Bekijk de tip
Tip

Betaalbaar biologisch

Geplaatst op 28-5-2014

Biologische landbouw is arbeidsintensiever en de opbrengsten per hectare lager doordat biologische gewassen en dieren echt de tijd krijgen om te groeien. Er is meer tijd voor de vorming van geur- en smaakstoffen en dat proef je!

→ Bekijk de tip
Tip

Ontdek onze nationale parken

Geplaatst op 16-5-2014

Wij horen de muziek v/d Natuur...jij ook? In Nederland hebben we 20 nationale parken, dus altijd wel één in de buurt. Samen vormen ze een prachtige symfonie van onze natuur. Nieuwsgierig? Kom dan 25 mei naar de Dag van het Nationale Park.

→ Bekijk de tip