Sinterklaastraditie

Wij maken er een heerlijk avondje van … jij ook?

De warme chocolademelk staat zachtjes te pruttelen op het vuur, de schaaltjes zijn gevuld met pepernoten en de grote jutezak is tot over de rand gevuld met kleurrijke cadeaus. Het wordt weer een avondje ouderwets genieten!

Kruidnootjes, chocoladeletters, taai, taai, speculaas, marsepein …
Noem maar op! Met ons uitgebreide Sint assortiment hebben wij voor iedereen wel iets lekkers. En als wij zeggen voor iedereen, bedoelen we dat ook. Want … ook wanneer je bepaalde ingrediënten niet wilt of kunt gebruiken hebben we aan je gedacht.

Glutenvrij, cacaovrij, zonder toegevoegde riet- of bietsuiker …
Onze pepernoten, speculaas(poppen) en banketstaven met doorgestreepte aar (glutenvrij logo) op de verpakking zijn gemaakt van granen die geen gluten bevatten. En onze carobeletters lijken op de chocolade varianten, maar zijn gemaakt van peulen van de Johannesbroodboom waardoor ze geen cacao eiwit bevatten. Ook heb je, naast traditionele Sint lekkernijen gezoet met riet- of bietsuiker, keus uit allerlei varianten gezoet met graanstropen of honing.

Sinterklaas kwarkgebak maken
Terwijl de kinderen smikkelen van de traditionele Sint traktaties (waar je natuurlijk zelf ook van meesnoept …), maak je jouw kopje koffie op pakjesavond nog eens extra feestelijk met een zelfgemaakte Sinterklaastaart.

Wat heb je nodig?
250 gram kwark, 75 gram suiker, 50 gram gesmolten (room)boter, 2 eieren op kamertemperatuur, 50 gram (spelt)meel, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 250 gram pepernoten.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Verdeel de pepernoten over de bodem, eventueel eerst verkruimelen.
  • Roer de suiker door de boter en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Roer dit tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag over de pepernoten in de springvorm.
  • Bak het gebak in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
  • Laat het gebak volledig afkoelen, serveer koud.

Tip: extra lekker met een grote dot slagroom.

Ook zelf chocolade kruidnootjes maken? Klik voor het recept!