Paaskleuren uit de natuur

Met gekleurde eieren maak je jouw Pasen extra feestelijk en … hoe leuk is het dan om ze te verven met natuurlijke materialen?! Extra spannend omdat het resultaat van te voren niet exact te voorspellen is en bovendien helemaal niet moeilijk!

Natuurlijk gekleurde eieren
Er zijn genoeg natuurlijke kleurstoffen om eieren prachtige kleuren te geven. Neem bijvoorbeeld 3 eetlepels kurkuma voor de kleur geel, ½ rode kool voor de kleur blauw, de schillen van 5 rode uien voor de kleur rood, de schillen van 4 witte uien voor de kleur oranje en 4 bieten voor de kleur roze.

Hoe ga je te werk?

  • Snijd het ingrediënt naar keuze in stukjes en doe dit in een pan.
  • Voeg de eieren toe en schenk er water bij tot alles onder water staat.
  • Voeg azijn toe, ongeveer vier eetlepels op 1 liter water.
  • Kook de eieren 12 minuten, haal ze uit de pan en doe ze in een hittebestendig bakje.
  • Schenk het afgekoelde kookvocht over de eieren zodat ze bedekt zijn.
  • Laat de eieren op kamertemperatuur minstens vier uur (het liefst een hele nacht) staan. Hoe langer ze staan, hoe intenser de kleur.
  • Haal de eieren uit de kleurstof en laat ze drogen.

Tip: voor een mooie glans wrijf je de eieren in met een beetje olie en voor een patroon kun je bijvoorbeeld een elastiekje om de eieren binden voordat je ze gaat koken.