Ontbijt, daar zit wat in!

Wij gaan voor een goede start … jij ook?

Heerlijk! Nog even een momentje voor jezelf! Rustig het nieuws checken en genieten van die lekkere ontbijtsmoothie. Een halve banaan, 2 sinaasappels, 75 ml yoghurt, 3 eetlepels havermout, 2 eetlepels lijnzaad en … een snufje kaneel. Meer is er niet nodig om ook deze dag weer lekker te beginnen!

Hoe ontbijt jij het liefst?
Met een voedzame smoothie? De traditionele bruine boterham? Of schud je je spijsvertering het liefst wakker met een kommetje ontbijtgranen? Een goed ontbijt zorgt voor een gezonde start van de dag. Het brengt de stofwisseling op gang en helpt je om je op je werk of op school goed te kunnen concentreren.

Een goed begin
Volkoren producten met veel voedingsvezels zorgen ervoor dat je lang een verzadigd gevoel houdt. Kies dan het liefst voor producten zonder toegevoegde suikers, dit voorkomt ook dat je de rest van de dag weer trek in zoet krijgt. Vul de volkoren producten aan met bijvoorbeeld goede vetten in de vorm van noten(pasta), eiwitten uit zuivel, vitamines uit fruit en … je begint je dag goed!

Zelf muesli maken
Zelf muesli maken is lekker, leuk en helemaal niet moeilijk! Neem de graanvlokken, noten, vruchten, zaden, pitten, specerijen en/of eventueel zoetmiddelen die jij lekker vindt en je kunt eindeloos variëren.

Wat heb je nodig?
200 gram haver- of speltvlokken, handje gehakte noten, handje zonnebloem- of pompoenpitjes, 3 el kokosolie, 1 tl kaneel, 50 gram gedroogde (zuid)vruchten, 1 el geraspte kokos.

Hoe maak je het?

  • Meng de vlokken, gehakte noten en pitjes.
  • Voeg de kokosolie en kaneel toe en roer alles goed door elkaar.
  • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat in een op 160 °C voorverwarmde oven en rooster de muesli onder regelmatig omscheppen ongeveer 30 minuten, tot deze lekker knapperig is.
  • Snijd ondertussen de gedroogde (zuid)vruchten in kleine stukjes.
  • Haal de muesli uit de oven, roer hier de stukjes fruit en geraspte kokos door.

Tip: voor een glutenvrije muesli neem je haver-, rijste-, maïs-, boekweit- of quinoavlokken. Let hierbij op het glutenvrije logo, de doorgestreepte aar, op de verpakking.