Kerstboodschap v/d Natuur

Wij vertellen een goed verhaal … jij ook?

Hè gezellig! Buiten is het koud, binnen lekker warm! De geadopteerde boom staat te pronken in de sfeervol verlichte woonkamer en de tafel is feestelijk gedekt voor het speciale kerstdiner.

Weet jij al wat je met kerst op tafel zet?
Ga je voor een culinair hoogstandje? Of voor iets dat sneller klaar is? Hoe je het ook invult, wij inspireren je graag om van kerst een heerlijk feest te maken. Met producten die goed zijn voor jezelf, de dieren, het milieu én degenen die ze produceren, kies je niet alleen voor de lekkerste gerechten maar ook voor een kerstdiner met een verhaal.

Producten met een goed verhaal
Warme wintergroenten van Hollandse bodem waarop geen kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Vlees waarvan de herkomst bekend en zichtbaar is, van dieren die volop de ruimte hebben, biologisch voer eten en niet opgejaagd worden in hun groei. Wijnen die genoten hebben van de volle zon en aandacht van hun telers... Klik hier om de verhalen te lezen achter de producten in onze vegetarische kerstbox en hier om de verhalen te lezen achter de producten in onze vlees/vis kerstbox. Of ... ga eens in gesprek met onze medewerkers, zij vertellen je ook graag alle verhalen over al onze andere bijzondere producten.

Je eigen kerstdecoratie maken
Je eigen kerstversiering maken is leuk, gemakkelijk, goedkoop én origineel! Sneeuwbollen van lege glazen potjes, een houten kerstboom, servetringen van hulstblaadjes en dennenappels, kerstkaarten van oud karton, of … gedroogde sinaasappelschijfjes als kerstboomhangers.

Wat heb je nodig?
Sinaasappels, een mes, touw of raffia, bakpapier en een spatel.

Hoe maak je het?

  • Snijd de sinaasappels in schijfjes van ongeveer 1,5 cm.
  • Leg de schijfjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats het in een op 150 °C voorverwarmde oven.
  • Droog de schijfjes ongeveer 4 uur, controleer elk uur of de schijfjes al droog zijn.
  • Maak, als de schijfjes bijna droog zijn, met het mes een klein gaatje bovenin.
  • Rijg de schijfjes aan een touw met knoopjes ertussen voor een slinger of maak van touw/ raffi a een lusje om de schijfjes per stuk op te hangen.

Een biologisch gekweekte kerstboom adopteren?
Na de feestdagen gaat je boom gewoon terug naar de kweker om tot de volgende kerst lekker verder te groeien. Kijk voor meer informatie eens op www.adopteereenkerstboom.nl