In het teken van water

Aankomende zondag 22 maart is het weer Wereldwaterdag, een initiatief dat is ontstaan uit de United Nations Conference on Environment and Development (UNCED) van 1992 om de wereld bewust te maken van het belang van onze waterreserves. Door het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie wordt er aandacht gevraagd voor de waterproblematiek in de wereld.

Water en energie
Dit jaar staat Wereldwaterdag in het teken van "water en energie". Water en energie ondersteunen en versterken elkaar. Er is energie nodig om water te zuiveren en te verwarmen en er is juist weer (koel)water nodig bij de productie van energie. Tijdens het Waterdag Evenement aanstaande donderdag 20 maart in Leeuwarden, komen partijen uit zowel de water- als energiesector bij elkaar om te praten over toegang tot water en de financiële haalbaarheid van dienstverlening op het gebied van water en sanitaire voorzieningen.

Activiteiten
Ook op andere plaatsen in Nederland worden op en rond deze dag activiteiten georganiseerd. Tijdens het evenement "Wandelen voor water" leggen kinderen uit groep 7 en 8 van diverse basisscholen zes kilometer af met zes liter water op hun rug om geld op te halen voor waterprojecten. Zie ook www.wandelenvoorwater.nl. En op Wereldwaterdag, aanstaande zaterdag, organiseert Stichting Aquarius "Oude Rijn Schoon". Met 50 groepen van ± 20 deelnemers wordt de Oude Rijn van Hamelen tot Katwijk aan zee schoon gemaakt. Meer informatie hierover vind je op www.ouderijnschoon.nl.