Een extra lekker Paaseitje

Van kippen die door het zand scharrelen en de frisse wind door hun veren voelen.

Met een glimlach kijk je naar de vrolijk gedekte tafel. Met zachte tinten, houtaccenten en kleurrijke bloemen straalt de lente je tegemoet! Nog even wachten en dan kan de familie aanschuiven. Gezellig met z'n allen brunchen en genieten van knapperige broodjes, fruitige jam, kleurrijke sapjes, zachte muffins en … natuurlijk niet te vergeten eitjes!

Wist je dat kippen van oorsprong bosvogels zijn?
Kippen vinden het heerlijk om beschut door bomen en struiken rond te scharrelen, zandbaden te nemen, graankorrels te pikken, op stok te gaan en ongestoord eieren te kunnen leggen. De biologische pluimveehouder houdt hier rekening mee en zorgt voor natuurlijke leefomstandigheden.

Hoe weet je dat je eitje biologisch is
Op elk ei staat een code die iets zegt over de leefomstandigheden van de kip. Als deze code met een 0 begint, dan heb je een diervriendelijk ei in handen, ook te herkennen aan het Bio-logo of Demeter keurmerk op de verpakking. Aan de twee letters die volgen in de code kun je zien uit welk land het ei komt en de laatste 7 cijfers geven aan bij welk bedrijf het ei gelegd is.