Andere producten

← Terug naar Rijst

Witte rijst

Bij witte rijst is de zemel helemaal weggeslepen. Hierdoor blijft alleen de witte meelkern van de korrel over en is een groot deel van de voedingsstoffen verloren gegaan. Witte snelkookrijst is voorgekookte witte rijst. Deze geeft na het koken vaak een mooie, droge korrel, maar heeft nauwelijks nog een eigen smaak en voedingswaarde.

Gaat je voorkeur meer uit naar witte dan bruine rijst? Maar vind je het jammer dat witte rijst nauwelijks nog voedingswaarde bevat? Dan is parboiled rijst een goed alternatief. Parboiled rijst ontstaat door ongepelde rijst eerst onder hoge druk te stomen. Door dit stomen verhuizen een groot deel van de vitamines en mineralen die in het zilvervlies aanwezig zijn naar het binnenste van de rijstkorrel, waardoor deze tijdens het pellen en slijpen in een latere fase niet verloren gaan. Parboiled rijst is een beetje transparant en heeft een geelachtige kleur, maar veranderd tijdens het koken in een heerlijke droogkokende witte rijstkorrel met een volle smaak en fijn aroma.