← Terug naar Productgroepen

Kaas

Voor het maken van de lekkerste kazen moet de natuur haar gang kunnen gaan. Het begint al met de weidegrond waarop het gras groeit, het voer dat het dier eet en de kwaliteit van de melk die het geeft. Daarom hebben de dieren die de melk voor onze kazen produceren de ruimte en kunnen ze vrij grazen in een biologische weide waar geen gebruik gemaakt wordt van kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De hoogwaardige kwaliteit van de melk, samen met het vakmanschap van de kaasmakers en de zorgvuldige rijping, zorgen voor prachtige kazen vol van smaak. Natuurlijk zonder niet noodzakelijke toevoegingen en meestal vegetarisch gestremd.

Blauwschimmelkaas

Bij het maken van blauwschimmelkaas worden er na het pekelen gaten in de kaas geprikt, waardoor de Roquefort schimmel die bij de kaasmelk gevoegd is zich kan ontwikkelen. Hierdoor krijgen de luchtkanalen de typische blauwe kleur, ook wel aders genoemd.

→ Lees meer over dit product

Cottage cheese

Cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is één van de meest pure vormen van verse kaas. Een frisse, kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur, gemaakt van afgekoelde magere gepasteuriseerde melk.

→ Lees meer over dit product

Geitenkaas

De bereidingswijze van geitenkaas verschilt niet van die van kaas van koemelk. Ook is de samenstelling van beide melksoorten vrijwel aan elkaar gelijk. Wel is geitenkaas witter van kleur dan kaas gemaakt van koemelk. Dit komt door het ontbreken van caroteen (pro-vitamine A) in het melkvet van geitenmelk.

→ Lees meer over dit product

Schapenkaas

Schapenkaas is kaas gemaakt van schapenmelk. Jonge en jong belegen schapenkaas is mild en romig van smaak. Als de kaas langer rijpt, wordt de smaak typerend “schaapachtig”, wat over het algemeen erg gewaardeerd wordt door liefhebbers van karaktervolle kaas.

→ Lees meer over dit product