← Terug naar Acties

Biologische grond moet biologisch blijven!

Biologische grond moet biologisch blijven, is een actie van de 'biowinkel vereniging' waarbij voor het eerst met de gehele keten en de consument 4,8 hectare grond willen vrijkopen voor de biologische landbouw. Want biologische grond, moet biologisch blijven.

Biologisch zit in de lift maar voor het telen en produceren van deze biologische producten is voldoende biologisch landbouwgrond essentieel. In Nederland wordt deze grond echter steeds schaarser en dus duurder. De gemiddelde prijs voor grasland steeg alleen al in 2017 fors met 7%!

Dat was ook waar Liesbeth Brands en Monique Hospers en Martijn Stam tegenaan liepen toen ze biologische geitenboerderij Hansketien wilden overnemen. Dure grond vraagt om een hoge investering en om deze investering terug te kunnen verdienen zou de grond intensief gebruikt moeten worden. En dat gaat lijnrecht in tegen de principes van de biologische landbouw. Als we hier niets aan doen dreigt veel biologische grond over te gaan naar de reguliere landbouw. Dat mogen we niet laten gebeuren.

Help daarom mee biologische grond vrij te kopen. Zodat die grond biologisch blijft voor nu en de volgende generaties. En zodat alles wat we in die grond hebben geïnvesteerd om hem biologisch te maken niet verloren gaat. Voor € 10,- doneer je al een vierkante meter. Het maakt niet uit of je 1, 10 of 100 vierkante meter koopt, elke bijdrage is welkom.
Doneren kan simpel en snel via de crowdfunding website: www.grondvrijkopen.nl

https://www.facebook.com/grondvrijkopen/videos/354376505162680/