← Terug naar de recepten

Sjalottenjam spicy

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 2 potten
Bereidingstijd 45 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 kg kleine sjalotjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 dl olijfolie
  • 2 kruidnagelen
  • 300 g geleisuiker
  • 2 tl citroensap
  • Tabasco
  • 2 tl zout
  • versgemalen peper
  • 2 glazen potten met deksel

Hoe maak ik het?

  • Maak de sjalotjes en knoflook schoon, maar laat de sjalotten zoveel mogelijk heel.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper met pitjes in dunne ringetjes en houd de peper apart.
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem op een laag vuur, doe de sjalotjes, de knofl ook samen met de kruidnagelen in de olie. Laat het met een deksel op de pan in ongeveer een half uur 'konfijten' en iets bruin kleuren. Roer dan de geleisuiker erbij.
  • Maak intussen de glazen potten schoon met kokend water en laat ze omgekeerd op een schone theedoek drogen.
  • Neem de pan van het vuur, voeg het citroensap samen met
  • Tabasco naar smaak, het zout en de versgemalen peper toe.
  • Roer alles goed door.
  • Vul de potten direct met de warme spicy sjalottenjam en sluit de potten gelijk. Laat ze omgekeerd op het aanrecht afkoelen.

Heerlijk bij een entrecote of kip. Ook te maken met uien, snijd deze dan in kwarten

Voedingswaarden

  • 1036 kcal
  • 200 gram koolhydraten
  • 5 gram eiwit
  • 24 gram vet