← Terug naar de recepten

Panna cotta con frutta

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten + 1 uur opstijven

Wat heb ik nodig?

  • 1 limoen
  • 3,5 dl slagroom
  • 40 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 g rood fruit of ander fruit naar keuze

Hoe maak ik het?

  • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen daarna uit.
  • Verwarm 1,5 dl room met de suiker en de limoenrasp op een laag vuur.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schuif met de achterkant van een mes het merg eruit, doe dit bij de warme room en laat het nog enkele minuten meetrekken. Dit mengsel mag absoluut niet koken of te heet worden, het gaat dan schiften.
  • Week intussen de gelatine in koud water, knijp het overtollige water eruit en los het gelatineblaadje op in de warme room.
  • Zeef de room en roer er 1 eetlepel limoensap door, laat het geheel goed afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en schep deze door het afgekoelde roommengsel.
  • Schenk de panna cotta in 4 kleine vormpjes en laat ze in de koelkast ongeveer 1 uur opstijven.
  • Maak het fruit schoon, pureer de helft en roer er naar smaak limoensap en eventueel suiker door. Serveer de panna cotta, gestort uit de vormpjes, met seizoensfruit.

Voedingswaarden

  • 383 kcal
  • 23 gram koolhydraten
  • 1,9 gram eiwit
  • 31,5 gram vet