Groene thee-aardappelkroketjes

Soort gerecht
Vegetarisch gerecht
Aantal personen
16 stuks
Bereidingstijd
60 minuten incl. 'rusten'
Wat heb ik nodig?
- 500 g kruimige aardappelen
- 100 g (diepvries) tuinerwtjes
- versgemalen peper
- zout
- snufje foelie
- 3 el matcha (Japanse poederthee)
- bloem
- 1 ei
- panko, Japans paneermeel
- frituurolie
- wasabi
- 4 el mayonaise
- 1 el matcha
Hoe maak ik het?
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ± 20 minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper.
- Gebruik nooit een staafmixer of keukenmachine dan worden de gepureerde aardappelen stijfsel!!!
- Kook de tuinerwtjes in 5 minuten gaar, giet ze af en kneed ze samen met wat versgemalen peper, een snufje foelie en de matcha tot een samenhangende massa.
- Laat het door en door koud worden en opstijven.
- Doe in een diep bord wat bloem, in een 2de bord het ei losgeklopt met een eetlepel water en in het 3de bord de panko.
- Rol van het aardappelmengsel bitterballen, paneer ze door ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de
- panko te rollen.
- Herhaal dit nogmaals, maar niet meer door de bloem.
- Verwarm de frituurolie en bak de groene theebitterballen met niet meer dan 6 tegelijk in de hete olie goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak een wasabi-mayonaise door 2 eetlepels wasabi samen met de matcha door de mayonaise te roeren.
Voedingswaarden
- 155 kcal
- 11 gram koolhydraten
- 3 gram eiwit
- 11 gram vet