← Terug naar de recepten

Groene thee-aardappelkroketjes

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 16 stuks
Bereidingstijd 60 minuten incl. 'rusten'

Wat heb ik nodig?

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 100 g (diepvries) tuinerwtjes
  • versgemalen peper
  • zout
  • snufje foelie
  • 3 el matcha (Japanse poederthee)
  • bloem
  • 1 ei
  • panko, Japans paneermeel
  • frituurolie
  • wasabi
  • 4 el mayonaise
  • 1 el matcha

Hoe maak ik het?

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stamp ze fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper.
  • Gebruik nooit een staafmixer of keukenmachine dan worden de gepureerde aardappelen stijfsel!!!
  • Kook de tuinerwtjes in 5 minuten gaar, giet ze af en kneed ze samen met wat versgemalen peper, een snufje foelie en de matcha tot een samenhangende massa.
  • Laat het door en door koud worden en opstijven.
  • Doe in een diep bord wat bloem, in een 2de bord het ei losgeklopt met een eetlepel water en in het 3de bord de panko.
  • Rol van het aardappelmengsel bitterballen, paneer ze door ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de
  • panko te rollen.
  • Herhaal dit nogmaals, maar niet meer door de bloem.
  • Verwarm de frituurolie en bak de groene theebitterballen met niet meer dan 6 tegelijk in de hete olie goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Maak een wasabi-mayonaise door 2 eetlepels wasabi samen met de matcha door de mayonaise te roeren.

Voedingswaarden

  • 155 kcal
  • 11 gram koolhydraten
  • 3 gram eiwit
  • 11 gram vet