← Terug naar de recepten

Amuses

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 4 - 6 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Wat heb ik nodig?

Makreelcrème:

  • 100 gram gerookte makreel (filet) gesneden in kleine blokjes
  • 3 el mayonaise
  • ½ el mierikswortel
  • ½ el citroensap
  • peper
  • 2 gedroogde tomaatjes
  • 18 toastjes

Witlof met blauwschimmelkaas-notendip:

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bakje slagroom
  • 1 handje pecannoten of walnoten
  • 100 gram blauwschimmelkaas

Quiche puntje met broccoli en zalm:

  • ½ quiche met broccoli en zalm
  • Pesto

Hoe maak ik het?

Makreelcrème:

  • Meng de ingrediënten in een grote kom, breng ze op smaak met peper en zout.
  • Serveer het op een toastje

Witlof met blauwschimmelkaas-notendip:

  • Verbrokkel de kaas en meng het met de slagroom en noten.
  • Schep het in kleine glaasjes met een blaadje witlof erin.

Quiche puntje met broccoli en zalm:

  • Snij de quiche in blokjes of kleine puntjes en smeer hierop nog een klein lepeltje pesto.
  • Verwarm de quiche op 160°C 5 minuten in de oven.