← Terug naar de recepten

Geroosterde pompoensoep met gorgonzola

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 6-10 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 kg pompoen
  • 6 el gesmolten ghee
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat of foelie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 ½ l groentebouillon
  • Natur Compagnie Pompoen-cremesoep
  • 1 dl cream sherry
  • 100 g Gorgonzola of andere pittige kaas
  • ½ dl room

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Maak de ui en knofl ook schoon en snijd deze samen met de schoongeschrobde aardappelen in stukken. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaadlijsten. Leg de ui, knofl ook, aardappel en pompoenstukken op een grote bakplaat. Besprenkel het geheel met de gesmolten ghee, kaneel, nootmuskaat en versgemalen peper en zout naar smaak.
  • Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30-40 minuten gaar. Laat het even op de plaat afkoelen. Verwijder de schil eventueel van de pompoen. Dit hoeft niet! Pureer de groenten in een kookpan samen met 5 dl groentebouillon tot een smeuïge massa. Roer er dan de rest van de bouillon en Natur Compagnie Pompoen-cremesoep door en warm het geheel goed door. Pureer de cream sherry samen met de Gorgonzola en de room in een hoge mengbeker tot een gladde créme.
  • Breng de geroosterde pompoensoep verder op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de soep in goed voorverwarmde kommen of borden en schep er wat Gorgonzola-room in.

TIP: gebruik eventueel (olijf)olie in plaats van ghee.

Voedingswaarden

  • 289 kcal
  • 28 gram koolhydraten
  • 7 gram eiwit
  • 15 gram vet