← Terug naar de recepten

Spinazietaart

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4-8 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 pak De Rit hartige taartmix + de benodigde ingrediënten
  • 450 g spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olie of boter
  • 200 g magere spekblokjes
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 5 eieren
  • 200 g geraspte kaas
  • versgemalen peper
  • springvorm ø 24 cm

Hoe maak ik het?

  • Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking en bekleed de iets ingevette, ronde bakvorm van ø 24 cm ermee. Zorg dat ook de opstaande randen bekleed zijn.
  • Was de spinazie of gebruik diepvries, maak de sjalotjes en knoflook schoon en snijd ze heel fijn.
  • Bak de sjalotjes samen met de knoflook en spekjes uit, in een koekenpan in wat olie of boter, op een matig vuur. Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Haal de pan van het vuur, roer er de iets kleiner gesneden tomaatjes door, samen met de eieren en geraspte kaas. Blijf goed roeren zodat het ei nog niet gaat stollen.
  • Maak de vulling verder op smaak met versgemalen peper. En vul de taartbodem ermee.
  • Bak de hartige spinazietaart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25-35 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden

Per portie:

  • 407 kcal
  • 4 gram koolhydraten
  • 18 gram eiwit
  • 27 gram vet