← Terug naar de recepten

Salade van makreel en quinoa

Soort gerecht Visgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 200 g GreenAge quinoa
  • 3 tomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el verse munt
  • 2 el platte peterselie
  • 1 gestoomde makreel
  • 3 geroosterde paprika's
  • 200 g gemengde sla

Hoe maak ik het?

  • Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de tomaten in kleine partjes, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  • Klop in een kommetje een dressing van het sap van de limoen, rasp van de schil en de olijfolie. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe.
  • Roer dan de fijngehakte kruiden erdoor. Roer de quinoa los en rul met een vork, meng de dressing er samen met de kleingesneden tomaat en bosui door.
  • Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en haal het visvlees los in kleine stukjes.
  • Snijd de geroosterde paprika's in reepjes en schep deze samen met de makreel op de quinoasalade. Serveer de gemengde sla er apart bij of meng deze er ook door.
  • Ook lekker om de makreel te vervangen door blikjes tonijn of zalm. Of gebruik in plaats van geroosterde paprika's zongedroogde tomaatjes uit de olie.

Tip: ook lekker met couscous in plaats van quinoa.

Voedingswaarden

per persoon:

  • 558 kcal
  • 37 gram koolhydraten
  • 24 gram eiwit
  • 30 gram vet