← Terug naar de recepten

Romige risotto met courgettelinten

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels ghee easy natural 
  • 250 g risottorijst
  • ½ l groentebouillon
  • ½ l provamel sojamelk
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 75 g Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het?

  • Snijd de sjalot en knoflook heel fijn. 
  • Verhit 2 eetlepels ghee in een kookpan met dikke bodem. Voeg de sjalot en knoflook toe, bak deze glazig. Voeg dan de rijst met nog 2 lepels ghee toe, roer goed door. 
  • Voeg al roerend de kokende bouillon met een soeplepel toe en wacht met de volgende schep tot alle bouillon is opgenomen. En vervolgens de sojamelk. De rijst moet steeds bedekt blijven met een laagje vocht. De risotto is na ± 20 minuten gaar. Maar proef altijd tussendoor!
  • Snijd met een kaasschaaf lange plekken van de courgette. Snijd deze dan in dunne repen. Maak de repen aan met versgemalen peper en zout, 2 eetlepels olie en 1 dl citroensap. Maak de risotto verder op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Serveer de romige risotto in voorverwarmde borden met de courgette linten, garneer tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

P.p.:

  • 499 kcal
  • 54 gram koolhydraten
  • 18 gram eiwit
  • 24 gram vet