← Terug naar de recepten

Paddenstoelen canneloni

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4-6 personen
Bereidingstijd 35 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 18 lasagna vellen
  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g paddenstoelen naar keuze
  • verse rozemarijn
  • 2,5 dl bouillon
  • 300 g vegetarische reepjes
  • room
  • 60 g boter
  • 2 el bloem
  • versgemalen peper
  • zout
  • 100 g geraspte kaas

Hoe maak ik het?

  • Kook de lasagna vellen volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken op een schone doek.
  • Schil de knolselderij, snijd de knol in kleine blokjes. Hak de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de paddenstoelen in plakjes, rits de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en hak deze fijn.
  • Kook de knolselderij bijna gaar in de bouillon met wat zout, in ongeveer 8 minuten. Laat goed uitlekken, maar bewaar de bouillon voor de saus. Pureer de knolselderij met een staafmixer, roer er 2 eetlepels room door. Smelt intussen 30 gram boter en bak hierin de ui, knoflook, paddenstoelen en de vegetarische reepjes ongeveer 8 minuten. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Smelt in een andere pan voor de saus de overige boter, roer hier in één keer de bloem door, laat dit 2 minuten garen. Roer er dan beetje voor beetje de bewaarde bouillon door tot een mooie gladde saus ontstaat. Roer de room erdoor, maak de saus verder op smaak af met versgemalen peper en zout.
  • Schep de knolselderijpuree in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gebakken paddenstoelenmengsel over de lasagnavellen, rol deze op en leg de rolletjes (canneloni) in de ovenschaal.
  • Schenk de saus erover, verdeel vervolgens de kaas erover en gratineer de paddenstoelencanneloni in de hete oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en warm.

Voedingswaarden

  • 829 kcal
  • 87 gram koolhydraten
  • 4,5 gram eiwit
  • 34,5 gram vet