← Terug naar de recepten

Limoenrisotto met voorjaarsgroenten

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 350 g risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 2 limoenen
  • 500 g voorjaarsgroenten naar keuze
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • zout

Hoe maak ik het?

  • Snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
  • Voeg de sjalot en knoflook toe en bak deze glazig.
  • Voeg dan de rijst met nog 2 eetlepels olijfolie toe en roer 2 minuten goed door.
  • Voeg al roerend de kokende bouillon met een soeplepel toe en wacht met de volgende schep tot alle bouillon is opgenomen.
  • De rijst moet steeds bedekt blijven met een laagje bouillon.
  • De risotto is na ongeveer 20 minuten gaar. Maar proef altijd tussendoor!
  • Boen de limoenen goed schoon, rasp de schil eraf en pers de limoenen uit.
  • Blancheer de schoongemaakte groenten in kokend water met wat zout gedurende 7 minuten, giet ze af en schep ze door de warme 'gare' risotto breng deze verder op smaak met 1 eetlepel limoenrasp, versgemalen peper en zout.
  • Serveer de limoen risotto met voorjaarsgroenten in voorverwarmde borden, garneer tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

  • 522 kcal
  • 89 gram koolhydraten
  • 17,5 gram eiwit
  • 14 gram vet