← Terug naar de recepten

Kaneelkip met noten

Soort gerecht Vleesgerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 600 gr kippendijtjes
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr zoete aardappel
  • olie
  • 1 pijpkaneel
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 150 gr studentenhaver 

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de kip met versgemalen peper, zout en de helft van de kaneel en gemalen koriander.
  • Maak de uien, knoflook en zoete aardappel schoon. Snijd de ui in partjes, rasp de knoflook fijn en snijd de aardappel in gelijke stukken.
  • Braad de kip aan in wat olie tot de kip bruin is, schep de kip samen met alle groenten en de geraspte knoflook, de rest van de kaneel en koriander in een ovenschaal. Schep alles goed door, schenk de bouillon erop en braad de kaneelkip met groenten in het midden van de voorverwarmde oven ± 20 minuten.
  • Voeg de studentenhaver toe, schep alles nogmaals om en braad de kaneelkip verder gaar in nog 10 minuten.

Voedingswaarden

  • 558 kcal
  • 41,5 gram koolhydraten
  • 39 gram eiwit
  • 26 gram vet