← Terug naar de recepten

Focaccia-pizza supersnel

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten

Wat heb ik nodig?

  • 1 grote rode ui
  • 1 courgette
  • 250 g kleine tomaatjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 focaccia's of ander plat brood
  • 200 g kruidenroomkaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • 50 g rucola
  • verse basilicum

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Maak de ui schoon, snijd deze dan in ringen. Snijd de courgette in plakjes. Roer de tomatenpuree los met 2 eetlepels water. Was de tomaatjes, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.
  • Snijd het focacciabrood horizontaal doormidden met behulp van een broodmes. Leg ze op een bakplaat. Bestrijk beide helften eerst royaal met de kruidenroomkaas, verdeel hier de losgeroerde tomatenpuree over en vervolgens de groenten.
  • Bestrooi ze tenslotte met de geraspte kaas en bestrooi ze royaal met versgemalen peper.
  • Bak de focaccia-pizza in het midden van de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en verdeel er de rucola en verse basilicum over. Serveer direct!

Voedingswaarden

  • 522 kcal
  • 17 gram koolhydraten
  • 28 gram eiwit
  • 32 gram vet