← Terug naar de recepten

Advocaatster

Soort gerecht Vegetarisch gerecht
Aantal personen 6-8 personen
Bereidingstijd 10 minuten + 50 minuten oventijd + afkoelen

Wat heb ik nodig?

  • 4 eieren
  • 90 g fijne tafelsuiker
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 tl limoen/citroenrasp
  • 60 g Ekoland speltbloem
  • 40 g maïzena
  • boter
  • 4 dl advocaat
  • 2,5 dl slagroom
  • poedersuiker

Hoe maak ik het?

  • Verwarm de oven voor op 170˚C. Scheid de eieren, klop de eidooiers met 35 gram suiker tot een romige luchtige créme. 
  • Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout heel stijf, voeg tijdens het kloppen de rest van de suiker en vanillesuiker toe. 
  • Schep het stijfgeklopte eiwit op de romig geklopte eidooiermassa, spatel dit goed door elkaar. Meng de limoenrasp erdoor samen met de gezeefde bloem en maïzena.
  • Vet een springvorm ø22 cm in met boter, giet het beslag erin, bak de taart in het midden van de oven in ± 50 minuten goudbruin. Laat de taart goed afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom met wat poedersuiker stijf, roer de advocaat los, spatel 3 eetlepels door de slagroom.
  • Snijd de afgekoelde taart horizontaal door, snijd de bovenkant van de rand naar het midden toe in 6 of 8 punten, maar begin 2 cm vanaf de rand zodat de punten aan elkaar vast blijven. 
  • Besmeer de bodem met de advocaatslagroom, schenk de advocaat in het midden, doe de ingesneden bovenkant erop en druk de rand iets aan zodat de ster open gaat staan. Bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarden

Per stuk:

  • 365 kcal
  • 34 gram koolhydraten
  • 7 gram eiwit
  • 17 gram vet