Kerst recepten 2017

Sociaal en duurzaam komen samen in de nieuwe voedseltrend: sharing diner. Misschien komt het door social media dat we naast onze digitale contacten een groeiende behoefte aan ontmoetingen in het echte leven hebben?

Hoe dan ook, een sharing diner werkt heel verbindend omdat je samen creëert en geniet. Je kunt allemaal een gerechtje meebrengen maar je kunt ook gezamelijk koken.
Met een sharing diner creëer je een ontspannen, informele, gelijkgestemde sfeer, waarbij niet één persoon voor alles hoeft te zorgen. Naast het sociale aspect is deze trend gekoppeld aan duurzaamheid. Het is bijvoorbeeld een lekkere manier om voedselverspilling tegen te gaan als iedereen restjes en kliekjes meebrengt.

Tip 1: Met goede vrienden die je regelmatiger wilt zien, kun je een sharing diner kookclub starten. Elke keer kies je een uitdagend thema - bijvoorbeeld lokaal, vega of vegan - en iedereen brengt dan ingrediënten mee om binnen dit thema een klein gerechtje te maken.
Tip 2: Voor gezinnen met kleine kinderen is een sharing brunch of lunch ideaal. Je hebt met elkaar een gezellige middag en de kids kunnen 's avonds op tijd naar bed.
Tip 3: Een sharing kerstdiner is een verrassende manier om allerlei kleine gangen te eten waarbij het werk (en de kosten) door alle schouders gedragen wordt.

Inspiratie nodig? klik hier voor heerlijke kerst recepten.